ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Ημερίδα “Ανοικτή Επιστήμη: Ζητήματα και Προοπτικές”

Πότε και πού;

15.06.2017

Αθήνα – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα), Bασ. Κωνσταντίνου 48

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο OpenAIRE2020 και Εθνικό Σημείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης για την Ανοικτή Πρόσβαση στον Ορίζοντα 2020 (OpenAIRE NOAD), διοργανώνει Ημερίδα για την Ανοικτή Επιστήμη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Η εκδήλωση επιδιώκει να αποτελέσει ένα forum διαλόγου μεταξύ των κυριότερων φορέων (stakeholders) στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το παράδειγμα της Ανοικτής Επιστήμης στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές, καθώς και τις εμπειρίες άλλων χωρών.

Παράλληλα, με επίκεντρο την ερευνητική κοινότητα θα παρουσιαστούν υπηρεσίες και εργαλεία για την υποστήριξη της συμμόρφωσης των ερευνητών με τις υποχρεώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020, για την παροχή Ανοικτής Πρόσβασης σε δημοσιεύσεις και επιστημονικά δεδομένα όσο και στην ενθάρρυνση της μετάβασης στο παράδειγμα της Ανοικτής Πρόσβασης/Ανοικτής Επιστήμης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/event-registration

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live/

Πηγή άρθρου http://www.ekt.gr

Leave a Comment