ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Η απονομή για τα Βραβεία για τον Ψηφιακό Διαγωνισμό Λημματογράφησης Wiki Loves EU 2019



File:Wiki Loves EU award ceremony in Athens, May 2019 (4).jpg

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, η Inter Alia, το GLAM Hack, η Wikimedia Community User Group Greece και το Goethe-Institut Athen υποδεχτήκαμε, στη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου, τις νικήτριες και τους νικητές του πρώτου ψηφιακού διαγωνισμού λημματογράφησης Wiki Loves EU, και τους απονείμαμε τα βραβεία τους.*

Στο πλαίσιο της απονομής βραβείων, είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε και άλλα μέλη της κοινότητας των Βικιπαιδιστών στην Ελλάδα, να συζητήσουμε για τη Βικιπαίδεια και τα αδελφά της εγχειρήματα, και να παρουσιάσουμε την ιδέα που μας οδήγησε στη διοργάνωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού στο κοινό που παρευρέθηκε στην απονομή και μας τίμησε με την παρουσία του.   

File:Wiki Loves EU Award Ceremony 2019 2.jpg

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις συμμετέχουσες και όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού, που συνέβαλαν σημαντικά στον εμπλουτισμό της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, και εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις νικήτριες και τους νικητές του πρώτου Wiki Loves EU! Επιπλέον, ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους όσους ήρθαν στην απονομή, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τις δράσεις μας και μας ενθάρρυναν να τις συνεχίσουμε!

Η επιθυμία μας είναι -από εδώ και στο εξής- να διοργανώνουμε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό κάθε χρόνο, σε συνεργασία με άλλους μη-κερδοσκοπικούς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και με άλλες κοινότητες Βικιπαιδιστών από όλη την Ευρώπη. Και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε.   

* Ο ψηφιακός διαγωνισμός λημματογράφησης Wiki Loves EU διοργανώθηκε -για πρώτη φορά φέτος- το χρονικό διάστημα 1-9 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Ο στόχος του συγκεκριμένου διαγωνισμού ήταν η συγγραφή, η επεξεργασία και ο εμπλουτισμός λημμάτων της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας σχετικά με την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

File:Wiki Loves EU award ceremony in Athens, May 2019 (3).jpg

Η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού κέρδισε ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2019, προκειμένου να παρακολουθήσει το τελικό συνέδριο της δράσης  “A new narrative for Europe: Bringing more union into the European Union”, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Europe for Citizens” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του ταξιδιού προσφέρονται από την Inter Alia. Ο δεύτερος νικητής κέρδισε δωροεπιταγή αξίας €150 και η τρίτη νικήτρια δωροεπιταγή αξίας €100. Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

O διαγωνισμός και η απονομή βραβείων χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Wikimedia.

Οι διαφάνειες της παρουσίασης του Μάριου Μαγιολαδίτη βρίσκονται εδώ.

Photos:

ArielGlennWiki Loves EU award ceremony in Athens, May 2019 (3)CC BY-SA 4.0

MagioladitisWiki Loves EU Award Ceremony 2019 2CC BY-SA 4.0

ArielGlennWiki Loves EU award ceremony in Athens, May 2019 (4)CC BY-SA 4.0

Πηγή άρθρου: Wikimedia Greece

Leave a Comment