ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Μαραθώνιος εικονογράφησης λημμάτων WLE 2019

Περισσότερες από 2.200 φωτογραφίες επιφορτώθηκαν στα πλαίσια του Wiki Loves Earth 2019 in Greece με άδεια ελεύθερης χρήσης προσφέροντας περιεχόμενο σχετικό με την φυσική κληρονομιά της Ελλάδας και ολόκληρου του πλανήτη. Για το σκοπό αυτό και για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εμπλουτισμού, η ομάδα χρηστών Wikimedia Community User Group Greece διοργανώνει online μαραθώνιο επεξεργασιών για εικονογράφηση λημμάτων και αντικειμένων στα Wikidata με εικόνες από τον διαγωνισμό φωτογραφίας.

Η διάρκεια του διαγωνισμού από Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στις 00:01 έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στις 23:59.

Αντικείμενο του διαγωνισμού

Ο εμπλουτισμός υπαρχόντων λημμάτων και αντικειμένων από τα Wikidata με εικόνες που ανέβηκαν στην διάρκεια του Wiki Loves Earth 2019 in Greece.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει

Οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε χρήστης/στρια με λογαριασμό και ενεργοποιημένο email. Τα μέλη του Wikimedia Community User Group Greece μπορούν να συμμετέχουν με συνεισφορές, αποκλείονται όμως από την διαγωνιστική διαδικασία και τα βραβεία.

Βραβεία

Τα βραβεία του μαραθώνιου εικονογράφησης θα είναι συμβολικά και θα δοθούν στους 2 πρώτους νικητές του διαγωνισμού:

  • 1ο βραβείο : Βιβλία αξίας 25 ευρώ
  • 2ο βραβείο : Βιβλία αξίας 15 ευρώ

Νικητές

Νικητές του διαγωνισμού θα αναδειχθούν όσοι θα εισαγάγουν τις περισσότερες σε αριθμό εικόνες σε λήμματα της Βικιπαίδειας ή σε αντικείμενα στα Wikidata. Η δημιουργία μικρών λημμάτων για φιλοξενία εικόνων είναι φυσικά ευπρόσδεκτη, όμως οι δημιουργοί τους δεν θα πιστωθούν επιπλέον πόντους. Ο παρόν μαραθώνιος δεν είναι μαραθώνιος λημματογράφησης. Οι εικόνες είναι ήδη συσχετισμένες με αντικείμενα Wikidata αλλά πολλές από αυτές μπορούν να εικονογραφήσουν πολλά περισσότερα, και πολλαπλές εικόνες το ίδιο εγκυκλοπαιδικό λήμμα.

Πως καταγράφονται οι πόντοι; Ο κάθε συμμετέχων θα καταγράφει στην Συζήτηση Βικιπαίδεια:Μαραθώνιος εικονογράφησης λημμάτων WLE 2019 το όνομα χρήστη του, τις εικόνες που χρησιμοποίησε, και τα λήμματα, τις σελίδες άλλων wiki του Wikimedia (π.χ. wikivoyage) ή τα αντικείμενα wikidata στα οποία τοποθέτησε τις εικόνες.

Ποιες εικόνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

Βασικές κατηγορίες όπου βρίσκονται οι εικόνες στα Commons:

Το δίκτυο NATURA 2000 και προστατευόμενες περιοχές. Οι φωτογραφίες είναι από τις επισημασμένες περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr

Leave a Comment