ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο Εισαγωγής στα Wikidata : 08 Νοεμβρίου 2021


Ενδιαφέρεστε για τα κοινά και το ανοιχτό περιεχόμενο; Εγγραφείτε στο Δίκτυο υποστηρικτών του MyContent, ΕΔΩ.


Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Wikimedia Community User Group Greece διοργανώνουν ένα δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο στις 08 Νοεμβρίου 2021 με αντικείμενο την εισαγωγή στα Wikidata, την επίδειξη της δημιουργίας αντικειμένων και προσθήκης/ενημέρωσης πληροφοριών σε αυτά, της εξαγωγής πληροφοριών και απαντήσεων σε απλά και σύνθετα ερωτήματα, και παρουσίαση ορισμένων από τις εκπληκτικές δυνατότητες που προκύπτουν από τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των δεδομένων αυτών.

Τα Wikidata είναι μια ελεύθερη γνωσιακή βάση που μπορεί να διαβαστεί και να τροποποιηθεί τόσο από ανθρώπους όσο και από μηχανές. Ουσιαστικά τα Wikidata είναι ένα κεντρικό αποθετήριο δομημένων δεδομένων του Wikimedia. Τα περιεχόμενα των Wikidata είναι διαθέσιμα με ελεύθερη άδεια, μπορούν να εξαχθούν χρησιμοποιώντας στάνταρ πρότυπα, και να διασυνδεθούν με άλλα σύνολα δεδομένων στο διαδίκτυο, ενώ αποτελούν το κεντρικό αποθετήριο δεδομένων για χρήση στην Wikipedia.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε να αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικού εντύπου. Περαιτέρω πληροφορίες θα λάβετε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr/2021/11/wikidata-webinar/

Leave a Comment