ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Yποτροφίες του Ιδρύματος Wikimedia για το διεθνές Wikimedia Hackathon 2023

Yποτροφίες του Ιδρύματος Wikimedia για το διεθνές Wikimedia Hackathon 2023
by: Wikimedia Greece

Η Κοινότητα Wikimedia Ελλάδας ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το Wikimedia Foundation εξασφάλισε πέντε πλήρεις υποτροφίες σε 3 φοιτητές και 2 μέλη του διδακτικού προσωπικού του τμήματος Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Οι υποτροφίες αυτές, προσφέρουν την δυνατότητα για συμμετοχή τους στο ετήσιο διεθνές συνέδριο Wikimedia Hackathon  το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 18 έως τις 22 Μαΐου του 2023. Οι φοιτητές που έλαβαν τις υποτροφίες είναι οι: Εμμανουήλ ΒέτταςΓεώργιος Παπανικολάου και ο Σπυρίδων – Ευτύχιος Κοκοτός.

Ευελπιστούμε αυτή η συμμετοχή να είναι χρήσιμη για την περαιτέρω σταδιοδρομία τους καθώς εκεί θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν, κάνουν τεχνικές συζητήσεις και να εξερευνήσουν νέες ιδέες μαζί με προγραμματιστές από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με  ην τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό που τροφοδοτεί και ωφελεί τα έργα του Wikimedia – MediaWiki ή άλλους τομείς ανάπτυξης κώδικα του Wikimedia.

Ταυτόχρονα, ανακοινώνουμε την διεξαγωγή του 2ου Ionian Wikithon σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δικτύων, Πολυμέσων Ασφάλειας Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής. Την  ευθύνη της διοργάνωσης έχουν εκ μέρους της Κοινότητας Wikimedia Ελλάδας ο Μάριος Μαγιολαδίτης και τα μέλη ΕΔΙΠ Ελένη Χριστοπούλου και Δημήτρης Ρίγγας.

Πληροφορίες:

  • To Wikimedia Foundation είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό τον οποίο λειτουργεί η Wikipedia και πολλαπλά άλλα εγχειρήματα wiki.
  • Η Κοινότητα Wikimedia Ελλάδας είναι το επίσημα αναγνωρισμένο από το WMF σωματείο εθελοντών Βικιπαιδιστών στην Ελλάδα.
  • Το Wikimedia Hackathon είναι μια ετήσια εκδήλωση που φέρνει κοντά την παγκόσμια τεχνική κοινότητα για να συνδεθεί, να χακάρει, να διεξάγει τεχνικές συζητήσεις και να εξερευνήσει νέες ιδέες. Προγραμματιστές από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να βελτιώσουν την τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό που τροφοδοτεί και ωφελεί τα έργα του Wikimedia – MediaWiki ή άλλους τομείς ανάπτυξης κώδικα του Wikimedia.

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr/

Leave a Comment