ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: CEE Catch Up: Μια συνεδρία για την τεχνητή νοημοσύνη στη Wikipedia με Έλληνες ομιλητές

by: Wikimedia Greece

Το CEE Catch Up είναι μια συνάντηση που διοργανώνει το κέντρο της ΚΑΕ κάθε δύο περίπου μήνες για τις κοινότητες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπου συζητούνται αναλυτικά διάφορα πράγματα που αφορούν και ενδιαφέρουν την κοινότητα.

Αν και συμμετείχα στην τρίτη συνεδρία τον Ιούλιο για την νέα πολιτική κατά της παρενόχλησης στην Πολωνία και το έργο των Βικιπαιδιστών στην Ουκρανία εν καιρώ πολέμου, στις 16 Νοεμβρίου ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ομιλητές από την ελληνόφωνη κοινότητα. Συγκεκριμένα, η συνάντηση αυτή είχε θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και τις χρήσεις της στην Βικιπαίδεια.

Ομιλητές ήταν οι Βέρα Πέλχαν (Σλοβενία), Νατάλια Τσβικ (Πολωνία) και από την ελληνική κοινότητα οι Μάριος Μαγιολαδίτης και Άννα Προδρόμου, βασικό μέρος της κυπριακής Κοινότητας.

Ο Μάριος ανέφερε πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή εικόνων ελεύθερης χρήσης, θέματα που έχουν να κάνουν με τα πνευματικά δικαιώματα τέτοιων εικόνων ενώ η Άννα μίλησε για θέματα όπως οι ηθικές προεκτάσεις από την χρήση τέτοιων συστημάτων στην Βικιπαίδεια. Ήταν μια πολύ σημαντική συνεδρία που έφερε νέες γνώσεις και πληροφορίες για το πώς θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των σκοπών της συνεργατικής οικοδόμησης της γνώσης.

Επίσης, ήταν η πιο πετυχημένη συνεδρία με περίπου 30 συμμετέχοντες, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη στην κοινότητα. Συντονιστές ήταν οι Μπάρμπαρα Κλεν και Τόνι Ριστόφσκι, εργαζόμενοι του κέντρου της ΚΑΕ.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://blog.wikimedia.gr

One thought on “Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: CEE Catch Up: Μια συνεδρία για την τεχνητή νοημοσύνη στη Wikipedia με Έλληνες ομιλητές

Leave a Comment