ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Δράσεις του Σύλλογου Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας

Ο Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας είναι ένας υπό σχηματισμό ανεξάρτητος οργανισμός που θα χρησιμεύει και ως  Wikimedia User Group στην Ελλάδα.  Ο σκοπός του Συλλόγου  η ανάπτυξη μιας υγιούς και πλούσιας σε μέλη κοινότητας συντακτών της Βικιπαίδειας στην Ελλάδα και η καλλιέργεια της δεξιότητα στη λημματογράφηση της Βικιπαίδειας, με σκοπό την ελεύθερη διάδοση της γνώσης.

Wikipedia_Community_Schools_Association_Greece

Για τον Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας οι συντάκτες της Βικιπαίδειας πρέπει να αποκτούν όχι μόνο τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη συγγραφή των λημμάτων αλλά και την ικανότητα να συνεργάζονται, να φέρουν την ευθύνη του δημόσιου λόγου και μεταφέρουν αυτές τις δεξιότητες και τις αξίες στην πραγματική ζωή. Τα σχολεία Βικιπαίδειας που διοργανώνονται λειτουργούν προς τη επίτευξη αυτών των στόχων

Τα σχολεία Βικιπαίδειας είναι σειρά μαθημάτων για μαθητές και ενήλικες με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων συγγραφής στην ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, τη Βικιπαίδεια. Τα μαθήματα του συλλόγου για τους μαθητές, τα δύο τελευταία χρόνια, ήταν ενταγμένα στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής. Για τους ενήλικες λειτούργησαν αρκετοί κύκλοι σεμιναρίων, που έλαβαν χώρα το απόγευμα στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, κατά τους οποίους δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό που τροποποιημένο και κατάλληλα φιλτραρισμένο χρησιμοποιήθηκε στις ομάδες των μαθητών.

 

 

Διαβάστε περισσότερα για τον σύλλογο και τις δραστηριότητες του:

στο http://wikipedia-school-kaisariani.blogspot.gr/

Στο FB page του Συλλόγου

Στην Wikimedia

 

 

 

Leave a Comment