ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

«Η βιβλιοθήκη ως χώρος: το παρόν και το μέλλον στη μετά-covid εποχή», Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 18:00

Ο Σύλλογος Προσωπικού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, σας προσκαλεί σε online εκδήλωση με ειδικούς σε θέματα βιβλιοθηκών και με κεντρικό θέμα:

«Η βιβλιοθήκη ως χώρος: το παρόν και το μέλλον στη μετά-covid εποχή»

Η διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 18:00 μέσω της πλατφόρμας ZOOM, θα είναι ανοιχτή σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, στον σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/94807117537?pwd=ZXZnek1keVBENXN4Qk1Od0JCQnFFZz09 , Passcode: 596124

Στη διαρκώς εξελισσόμενη πορεία της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεψαν το τέλος της βιβλιοθήκης ως φυσικό χώρο. Η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, σε όλο τον κόσμο, κατασκευάζονται λαμπρά αρχιτεκτονήματα βιβλιοθηκών που υποδέχονται τους χρήστες τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διευρύνοντας τον κοινωνικό́, πολιτισμικό́ και εκπαιδευτικό́ τους ρόλο.

Με τη πανδημία και με τους φυσικούς τους χώρους αναγκαστικά κλειστούς, οι βιβλιοθήκες επαναπροσδιόρισαν τις υπηρεσίες τους, υιοθετώντας καινοτόμους τρόπους εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης, εξοικειώνοντας τους χρήστες τους με έναν νέο τρόπο λειτουργίας.

Ποια θα είναι η νέα μορφή́ της βιβλιοθήκης στη μετά-covid εποχή; Θα εξακολουθεί να συνιστά σημαντικό δημόσιο κτίριο και δυναμική́ μονάδα πληροφόρησης που υποστηρίζει τη διδασκαλία, την έρευνα και τη μάθηση; Ποιες νέες λειτουργίες και υπηρεσίες ήρθαν για να μείνουν;

Οι ομιλητές, γνωστοί εκπρόσωποι του βιβλιοθηκονομικού κόσμου στην Ελλάδα, θα αναφερθούν στους παραπάνω προβληματισμούς και θα επιχειρήσουν απαντήσεις, μέσα από την εμπειρία τους και με βάση το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Την συνάντηση θα συντονίσει ο Δρ. Βύρωνας Αντωνιάδης, εντεταλμένος ερευνητής IIE/EIE, μέλος του ΔΣ του ΣΠ ΕΙΕ

18:00– 18:15   Δρ. Β. Ζουμπουρλής, Πρόεδρος του ΣΠ ΕΙΕ, Βιολόγος-γενετιστής, Ερευνητής Α’ στο ΙΧΒ/EIE

18:15-18:30    Δρ. Γ. Κλαψόπουλος, Προϊστάμενος Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

18:30-18:45   Δρ. Χρ. Παπαθεοδώρου, Καθηγητής, Πληροφοριακά Συστήματα Βιβλιοθηκών και Αρχείων

18:45-19:00   Δρ. Φ. Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

19:00  Ερωτήσεις, Κλείσιμο.

Leave a Comment