ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr |
freedom

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και διαγωνισμός λημματογράφησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου, η Wikimedia Serbia διοργανώνει έναν διεθνή διαγωνισμό λημματογράφησης στον οποίο εθελοντές της Wikipedia σε όλο τον κόσμο θα γράψουν και θα βελτιώσουν λήμματα σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων, ταινίες και βιβλία για την εμπειρία των προσφύγων κ.λπ.

By MisterMashtots – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106776461

Οι πρόσφυγες όχι μόνο αναγκάζονται να αφήσουν ό,τι έχουν πίσω τους και να πάνε προς το άγνωστο, αλλά αντιμετωπίζουν επίσης διακρίσεις, ξενοφοβία και διάφορες μορφές βίας καθημερινά στο δρόμο τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τα παιδιά και τις γυναίκες πρόσφυγες. Με τη διάδοση της δωρεάν γνώσης για τα προβλήματα και τα εμπόδια που περνούν οι πρόσφυγες, στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις για το στίγμα και να μειώσουμε την κοινωνική απόσταση απέναντί τους.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη δραστηριότητα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων και να ευαισθητοποιήσετε σχετικά με θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πρόσφυγες. Σας προτείνουμε να έρθετε σε επαφή με μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδρύματα που επικεντρώνονται σε ζητήματα προσφύγων στη χώρα σας και να τους παρουσιάσετε τη Wikipedia και άλλες πλατφόρμες του Wikimedia.

Διοργάνωση

Πηγή άρθρου: https://blog.wikimedia.gr/

Leave a Comment